Hoe maak je het haar gemakkelijk

Kapper Rotterdam

 

Het is vooral voor het gemak van de klanten dat zo’n grote verscheidenheid aan diensten wordt aangeboden. Klanten die op hun trouwdag iets belangrijks te doen hebben, kunnen een afspraak voor die dag bewaren en op eigen gelegenheid komen. De bruid heeft tenslotte liever dat haar haar goed gedaan wordt dan dat het 2 dagen aan het hoofd van iemand anders vastzit.

Het zal uren na de bruiloft zijn wanneer de klant aankomt en de kapper het haar netjes maakt. Sommige klanten die een VIP-afspraak hadden, zullen er al voor de ceremonie zijn om er zeker van te zijn dat de kapper hun afspraak had. Dan komt het moment van de waarheid. De klant zal voor de eerste keer de salon binnengaan en de stylist zal zijn magie laten werken. De klant zal vertrekken en teruggaan naar de kamers van hun huwelijksfeest om de ervaring te delen met hun vrienden.

Voor theaturist, is het een nachtmerrie om huniring te voltooien omdat er niet veel klanten zijn. Men moet regelmatig alle bruiloften van zijn klanten bijwonen om er zeker van te zijn dat ze in elke stad het juiste kapsel hebben. Het is niet gemakkelijk om vanuit de huiskamer een salon te runnen. De enige persoon die meester kan zijn in zekerheden is degene die er gewoond heeft.

De taak van de stylist is om ervoor te zorgen dat de klant er op zijn best uitziet. Ze moeten ervoor zorgen dat elke persoon die in de salon komt er op zijn best uitziet. Als de stylist dit niet doet, is hij vervangbaar.

Als een klant niet gelukkig is in de salon, komt hij elke twee tot drie maanden terug. Na alles behalve de afspraak van de persoon. Van de kapper wordt verwacht dat hij ervoor zorgt dat het hele personeel er bij elk bezoek goed uitziet, of de persoon dat nu is of niet. Het is erg stressvol om naar een salon te gaan met een kapsel dat een klant niet leuk vindt.

Ik vind het triest, maar waar, dat dit het standpunt is van de meerderheid van de mensen die in de salonbranche werken. Wij, de werkende mensen, zouden alles doen wat ons gevraagd wordt om de dag van een andere klant te helpen verbeteren. Om dan ons loon te ontvangen en niet bedankt te worden voor de gunst is bijna net zo smakeloos als het eisen van betaling in ruil voor je diensten.

Er zijn zeer belangrijke redenen waarom een stylist betaald moet worden. De eerste is dat ze de stemming van een nieuwe klant beïnvloeden. Soms zal een klant nooit meer dezelfde zijn. Hun stemming slaat net zo snel om van verdrietig naar gelukkig. Het hebben van een aangename houding helpt je klanten ook. Hoewel ik geen professional ben. Ik heb altijd geprobeerd om mensen te helpen met het maken van de beste kapselbeslissing voor hun behoeften.

Gelukkig heb ik ook geleerd om een goede kapper te zijn. En ik wil graag wat van de geheimen die ik heb geleerd met jullie delen.

1. Elke keer als je iemands haar knipt, moet je het eerst wassen. Omdat haar gemaakt is van proteïne zal het haar droog en plakkerig zijn. Het zal langer duren om het haar uit te kammen en het een perfecte look te geven. En natuurlijk moet je het conditioneren.

2. Elke keer als je je haar stijlt, moet je haarlak gebruiken. En met ‘haarlak’ bedoel ik elk soort spray waar alcohol in zit. Ik stel voor vaseline of zelfs haarlak. Beide komen van dezelfde bron en geen van beide zal je haar beschadigen.

3.Tip: Bijna elke professionele salon heeft zijn eigen merk haarlak. Als het niet in de salon ligt, ligt het wel in de koelkast. Beter nog, vraag uw stylist welke u moet gebruiken.

4.Tip: Spuit haarlak op je hand en pak het op met je vinger. Laat het ongeveer 2 minuten drogen. Werk voorzichtig. Probeer de dampen niet in te ademen.

5. Herhaal deze procedure voor elk deel van je haar tot je klaar bent. Nadat u klaar bent, controleert u uw haar in de spiegel. Zorg ervoor dat het er goed uitziet.

6. Breng een leave-on conditioner aan. Het zal uw haar gemakkelijk handelbaar maken de volgende keer dat u het wast.

7. Kam je haar met een kam met brede tanden. Dit voorkomt klitten en het zal later gemakkelijker zijn om knopen in je haar uit te kammen.

8. Handelaren bieden verschillende soorten shampoos aan voor verschillende haartypes. Het is aan u om te bepalen welk haartype u hebt.

In principe, als je droog haar hebt, shampoo dan niet elke dag. Gebruik in plaats daarvan een leave-on conditioner of een haarspray. Als u zeer droog haar heeft, kunt u het beste een zeer dikke haarconditioner gebruiken. Breng geen Hair Spray aan op gekleurd haar. Je wilt niet dat het zich vermengt met je kleur omdat het er dan uitziet alsof er kleurstof op je haar is geplakt.

9. Was uw haar niet te vaak. Meestal is 1 – 2 keer per week genoeg.

Lees meer:

Kapsalon Rotterdam centrum

Herenkapper Rotterdam centrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.