Zonne-energie – Is het de moeite waard?

Zonnepanelen Utrecht

 

Zonne-energie is een van de weinige vormen van energie die aan de meeste mensen in het grootste deel van de wereld kan worden geleverd, dankzij de discriminerende aanpassing van de mensen aan de kracht ervan en de tragische afhankelijkheid van andere vormen van energiebronnen.

Een basisidee van zonne-energie krijgen

In omstandigheden waar al tientallen jaren geen zon meer te zien is, werkt het idee van zonne-energie nog steeds als een betrouwbare maker van energie. Zonne-energie is echter ook de duurste energie op aarde vanwege de technologie, als je al bereid bent ze aan te schaffen, en de meeste mensen zouden er maar mondjesmaat gebruik van willen maken.

Zonneboerderijen zijn een voorbeeld voor het leveren van voldoende energie voor een grootschalig, real-time landbouwbedrijf. Fotovoltaïsche installaties hebben grote verzamelingen zonnepanelen die uit cellen bestaan, die als hernieuwbare energiebronnen worden beschouwd. Zonne-energie is de meest populaire manier om uw huis energie-efficiënt te maken. De fotovoltaïsche technologie kan worden gebruikt om elektriciteit te maken uit zonne-energie, windenergie en ook thermische energie uit zonlicht. Er zijn zelfs thermische generatoren die de energie van de zon gebruiken om elektriciteit te produceren voor bedrijven. Vandaag de dag worden er elke dag nieuwe technologieën ontwikkeld die radicaal betaalbaar zijn en voor bijna iedereen beschikbaar zijn.

Zonne-energie is milieuvriendelijk en is de enige keuze voor ons, mensen die in de westerse wereld leven. Het kan ook worden gebruikt om ons te ontdoen van onze afhankelijkheid van andere vormen van energie en komt alle mensen ten goede.

Waarom niet gewoon wind gebruiken?

Windenergie heeft ook aan populariteit gewonnen als bron voor het verkrijgen van elektrische energie voor huishoudelijk gebruik en dat is waar het concept van de windturbine vandaan komt.

Honderden jaren geleden werd windenergie al gebruikt om zeilboten voort te stuwen en ook nu nog is een groot deel van het land volledig afhankelijk van windenergie. Maar is de energie die door deze windturbines wordt geleverd voldoende om de huizen van elektriciteit te voorzien? De manier om die vraag te beantwoorden is met wat onderzoek.

Om te weten of de energieopbrengst van windturbines voor landgoederen voldoende is om in het elektriciteitsverbruik van de woning te voorzien, moeten we naar enkele cijfers kijken. Een eigendom dat een jaar lang een windbron van 1 kilowatt gebruikt, als ongeveer 14% van de kilowatt wordt geproduceerd, is gelijk aan mijn diamanten! Dat betekent dat voor een eigendom dat 1 kilowatt energie opwekt, waarschijnlijk één diamant nodig is voor de productie van enorme herenhuizen!

Deze wijzen op de hoge kosten, 10 tot 15 maal hoger dan die voor zonne-energie, of een kostprijs van ongeveer 20000 dollar, wat ongeveer de prijs is van een upgrade van het gehele elektriciteitsnet, om te komen tot een situatie waarin de energie van zonnepanelen alleen al 4700 watt kan produceren.

Zonnepanelen worden vaak gebruikt om warm water voor het huis te produceren en sommige mensen maken hun eigen zonnepanelen of plaatsen de panelen op plaatsen waar ze normaal geen alternatief zouden vinden.

Ook moet worden vermeld dat het Earth4energy programma is geschreven door ene John Russel, die 25 jaar ervaring heeft als elektricien en het afgelopen jaar of zo een zonnepaneel-huissysteem heeft gebouwd.

Lees meer:

Zonnepanelen Dordrecht

Zonnepanelen Tilburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.